Термофолиране (опаковане с термосвиваемо фолио)

От скоро в Печатница S360 нашите клиенти и партньори могат да се възползват от машинно опаковане / термофолиране на единични и групови /стекови/ продукти в термосвиваемо фолио с L слепване.
Камерната термофолираща машина предлага едновременно термо-спояване и свиване, и работи с фолиа, предназначени за индустрията и хранително-вкусовата промишленост.

Какви са предимствата на термофолираната опаковка?

Термофолираните опаковки са предпочитано решение при опаковане в редица индустрии, като най-популярни са в хранително-вкусовата промишленост.
Използва се специален вид полиетиленово фолио, известно като термосвиваемо или термо фолио.
При този материал под въздействието на топлина, той се свива и приляга върху очертанията на опакованите продукти, осигурявайки плътна и здрава защитна опаковка.
Термофолираните опаковки са подходящи за различни продукти, като доста често се използват за опаковане на единични продукти в стекове.

Термофолираната опаковка предоставя защита на продукта от външни влияния /влага, прах, замърсяване/ и запазва целостта, свежестта и търговския вид на продуктите.
Високата устойчивост на материала гарантира по-висока сигурност, когато продуктите се съхраняват в склада или биват транспортирани до търговските обекти.
Важен фактор, който задължително трябва да се вземе предвид е, че за разлика от кутиите и други твърди опаковки, то термофолираните опаковки позволяват лесно да опаковате продукти в разнообразни форми и размери с минимални усилия.
И не на последно място - значително предимство на термофолирането са по-ниските разходи за опаковане