Широкоформатен печат с MUTOH ValueJet 1614

Използвания за широкоформатен печат от Дигитална печатница S360 - Mutoh ValueJet 1614 е еко солвентен принтер, при който върховата скорост е 18.2 кв.м. при минимална разделителна способност 540х720 dpi и е широкоформатен принтер специално разработен за вътрешна и външна реклама.

Mutoh ValueJet 1614
включва в себе си интелигентата вълнообразна технология за печат на MUTOH, и Ви предлага типична производствена скорост (720x720, 4 паса), която достига до 15 кв.м./час върху винил и 8.6 кв.м./час върху пвц фолио.

Широкоформатния принтер Mutoh ValueJet 1614 предоставя възможност за зареждане на медии за широкоформатен печат с широчина 1625 мм  и максимална широчина на печат 1615 мм., с чиято помощ е възможна изработката на всякакви приложения за вътрешна и външна реклама - брандиране на витрини, щандове и автомобили; табели, табла и пана за външна и вътрешна употреба; приложения за експо системи и светещи кутии; плакати и постери; картини; трансперанти;  знамена; стикери и много други.

Широкоформатния принтер Mutoh ValueJet 1614 работи с широка гама от медии - Хартия (синтетична, бял или син гръб); винил за предно и задно осветяване; Backlit film; ПВЦ самозалепващо се фолио (мат, гланц или прозрачно); ПВЦ каст фолио; ПВЦ перфо фолио; златно и сребърно фолио; плат; канаваца; фото хартия; пясъкоструйно фолио; полипропилен банер; съншайн банер;

ValueJet 1614 включва новата генерация DX5 пиезо глави - "широк модел" съставена от 1440 дюзи организирани в четри цветни секции по два канала (180 дюзи на канал). Тази серия глави използват променлив размер на капката започвайки от 3.5 пиколитъра
Лесен за настройка дори и от неопитни оператори, ValueJet1614 еко солвентният принтер предлага увеличен капацитет на касетите с мастило (440 мл), което ви дава по-ниска производствена стойност на квадратен метър. Новото вертикално разположение на касетите също увеличава ергономичноста на принтера.

Това е единствения принтер от този клас, който използа под-резервоари, които позволяват равномерно подаване на мастилото и прецизно дозиране на капката, особено при най-малките обеми.

ValueJet 1614 има здрава конструкция, позволяваща по-големи натоварвания, минимум вибрации и влияние от по-тежки ролки. Стандартно снабден с немоторизирана развиващата система за ролки (диаметър на шпулата 2"/3") с тегло до 30 кг., този принтер може да бъде оборудван (опция) с моторизирана навиваща и развиваща система.Като резултат ValuJet 1614 може перфектно да задоволи обемите и нуждите на потребителя.

i² (= INTELLIGENT INTERWEAVING) позволява не само бърз и качествен вълнообразен печат, но спестява много време и пари. Не е необходими предварително пускане на тестови отпечатаци и/или допълнително настройки по параметрите на печат ...просто зареждате медията посочвате подходящия режим и се наслаждавате

Благодарение на трите нагревателя, принтерите от серията ValueJet позволяват употребата на много по-широк кръг от медии и тези нагреватели са изключително полезни, когато се използва навиващо устройство за медията, като по този начин отпечатъка е напълно изсъхнал без да има опасност от повреждане.     

При по-големи обеми и скорости на печат са препоръчва използването на допълнителни системи за изсушаване. Те гарантират напълно суха медия при навиването и от поемащото устройствоТази информация е достъпна благодарение на www.adcom.bg